Kursus: Lad os tale om ensomhed

Vil du blive klogere på ensomhed, og hvordan jeres forening og/eller fællesskab kan tilpasse og udvikle jeres aktiviteter, så de fremmer fællesskabet og forebygger ensomhed?

Ensomhed er et tabubelagt emne, som netop forstærkes af, at man ikke deler den med andre. På dette lokale kursus taler vi om ensomhed og hvordan uformelle grupper, foreninger og organisationer kan tilrettelægge aktiviteter, der forebygger og bekæmper ensomhed i deres lokalområde. Vi taler også om alt det, man absolut ikke skal gøre og om det, der virker og gør en forskel for mennesker, der føler sig ensomme – uanset om det er sårbare børn og unge, udsatte voksne eller ældre, der er mærker ensomheden.

Kurset bliver afholdt med støtte fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde (CFSA) og bliver undervist af rådgiver og konsulent i CFSA Henriette Højberg.

Hvem henvender kurset sig til?
Kurset er for jer, der ønsker at blive klogere på ensomhed og på hvordan I kan tilpasse og udvikle jeres aktiviteter, så de fremmer fællesskabet og forebygger eller afhjælper ensomhed hos de mennesker, I gerne vil hjælpe.

Kurset er også for jer, som ønsker råd og vejledning til, hvordan I kommunikerer, annoncerer og rekrutterer deltagere til jeres tilbud og aktiviteter. Ofte kræver det nemlig en særlig indsats at nå fx sårbare børn og unge, udsatte voksne og ældre, der har ensomheden tæt inde på livet.

Det sker: Lørdag d. 25. november 2023 ca. kl. 09.00 til 15.00* i Kongehavecentret, Svendsgade 102, 4200 Slagelse.
*Bemærk tidspunktet er vejledende og kan ændre sig +/- en time.

Kurset er del op i tre dele og består af kortere oplæg, diskussion i plenum, refleksionsøvelser og selvstændigt arbejde med egne målgrupper, aktiviteter og kommunikation.

Del 1: Forståelse og viden om ensomhed
Del 2: Forståelse af og indsigt i forskellige målgrupper
Del 3: Tilrettelæggelse af aktiviteter og indsatser

Kurset er gratis, og rettet mod medlemmer af Frivilligcenter Slagelse og foreninger, der er en del af Fællesskabsalliancen. Tilmelding foregår digitalt via. https://frivillig-slagelse.nemtilmeld.dk/80/

Har du spørgsmål?
Hvis du har spørgmsål, er du velkommen til at kontakte os på telefon: 20 29 89 04 / 51 40 96 93 eller mail: Alliancen@frivillig-slagelse.dk.

Næste
Næste

Ny hjemmeside går i luften